Stracciatellamousse

Det sista först. Ska bjuda på italiensk buffé i sommar och måste testlaga både det ena och det andra. Denna fick full pott. Len, lite besk, lite söt och lite syrlig. Toppningen hade man så klart kunnat jobba lite mer på, men. Ljuvlig.

Mousse, 4 portioner (fast det räcker till minst 8, tycker vi)
150 g  mörk finare choklad
2 dl   vispgrädde 
250 g  kesella, 10% 
1 dl   florsocker 
1 tsk   vaniljsocker 
1 msk   kakao 

Topping 
Hallon eller andra bär/frukter 
hackad choklad 

1. Hacka chokladen. Mängd och grovhet bestämmer du efter eget tycke och smak.
2. Vispa grädden lagom tjock.
3. Blanda kesella, florsocker, vaniljsocker, kakao och nästan all choklad. Spara lite choklad till topping. För att undvika klumpar så sikta i de torra ingredienserna.
4. Blanda samman med den vispade grädden till en fin och fluffig smet.
5. Fördela smeten i portionsglas och låt stå i kylen i minst 30 minuter innan servering.
6. Toppa med resten av den hackade chokladen samt hallon innan den är redo att avnjutas.

Kommentarer inaktiverade.