Grissini

De är löjligt mycket godare än köpe-pinnar.

Men jag ska göra många. 5 var vill man väl ha? Så det tar tid. Det är lite kladdigt och det blir stökigt i köket. Hela helgen är räddad. Och vi måste nog göra en extra sats för att ersätta alla de som testsmakas. Men de blir fina. Och mina gäster är sååå värda dem!

20120714-153813.jpg

Recept från boken Bröd.
30-40 pinnar, med blev 53 när jag gjorde långa smala.

20 g jäst
5 dl vatten, 37°
2 msk olivolja
1 msk salt
750 g vetemjöl (special)
1 uppvispat ägg

Smula jästen i en bunke. Häll i vatten, olja och salt. Rör tills jästen är upplöst. Arbeta i mjölet tills degen är smidig. Jäs i 60 min under duk.
Ta ca 20 g deg och rulla pinnar. Pensla och toppa med tex flingsalt eller sesamfrön. Jäs igen i 60 min. Sätt ugnen på 200°. Vi körde 180° varmluft så vi kunde ha 2 plåtar. Grädda pinnarna i ca 30 minuter, lite kortade tid om de är smala.

20120714-200826.jpg
Nöjd testare.

2 reaktion på “Grissini