saffranschock

Vissa traditioner blir mer än traditioner. De blir beroendeframkallande. Självklara. Som Sofias och mitt lussebak. Oftast varannat år i hennes kök och varannat år i mitt. Man har med sig lite spridda ingredienser och får med sig bullar mm hem. Idag hade Sofia med sig kakao tex. Lite långt från ämnet, så jag slängde ihop en sats chokladsnittar till henne… Hon hade också med sig sin assistent, assistenten Jossan och assistenten Theo. Jossan visade sig vara en ypperlig pepparkakschef som styrde upp barnens skapande. Sofia styr upp de flesta processer, medan jag är snabbaste side-kicken i universum. Kanske för att vi har gjort detta många gånger. Så många gånger att vi har ett eget recept.

Lussebullar, saffranslängd, saffransskorpor. Och så knäck, pepparkakor, pappas pepparkakor, chokladsnittar. Lite marsipangrisar, så är vi väl klara för jul!

4 svar på ”saffranschock”

  1. MUMS!!!! :)
    Föreslog precis att vi skulle göra lussebullar..
    D nappade direkt! Kanske redan imorgonkväll..!? :p

Kommentarer är stängda.