sågbock istället för julbock

Sågspån istället för julpynt. Denna trettonhelg blev likadan som alla tidigare trettonhelger. Ut med något gammalt! Nystart!

Har börjat sätta upp panel i taket i hallen. Matsalen och Frukostrummet blev klara längesen. Lång startsträcka eftersom vi inte kunde bestämma oss för huruvida vi skulle ha spotar eller ej. Inga spotar blev beslutet och panel på väg upp. Tapetväven i yttre hallen revs också ner när vi ändå var på gång. Vi ska sätta upp en slätare sk räddningstapet och måla, har inte bestämt färg än (oväntat, va…). Den fula källardörren ska bytas ut mot en fin spegeldörr, så alla innerdörrar blir likadana på nedervåningen. Den nya ytterdörren står lutad mot spaljén och väntar på att bli insatt. Sen ska det tapetseras och sättas nya lister och foder. Någon gång i år! ; )

Inre hallen fixades för över ett år sedan, här finns några före- & mitt i förvandlingenbilder. Sen målade vi wasabigrönt!

Och man förundras i detta hus. Vi talar alltså om huset som har vävtapet i tak och fönsterkarmar. Fina lister som är fastsatta med gigantiska skruvar. Normal dörröppning som är förminskad och förfulad av ett pizzavalv. Osv.

Och så detta idag. En extralist på trappans kant. Förundran. Och lite blandade känslor för all vävtapet. Som de måste ha kämpat för att få upp den i taket. Och så är det bara så fult.

2 svar på ”sågbock istället för julbock”

  1. Tack, tack!
    Eller hur? Hur kunde vi köpa ett hus med så mycket väv?! :)
    Bara lite… kvar! Lilla toan, snygga till elementen och bygga fläkttrumma i köket. Bara småsaker… ;)

Kommentarer är stängda.