Nostalgisk mors dag

På mors dag möttes vi i Åbergen. Eller Åbjär, som det heter på kartor. I april i år beslutade Länsstyrelsen att det magiska området numera är ett naturreservat.

Här spenderades många vår/sommar/höstkvällar och nätter. Mammaåpappas kompisar, de flesta med barn i vår ålder. Vi hade med oss rejäl packning ut i skogen – filtar, extrakläder, grillkorv med tillbehör, kanelbullar, saft, kaffe och jag undrar om de vuxna inte hade något annat värmande att dricka… Den perfekta brasan byggdes. Barnen kastade sig ut över ån och det tog inte många minuter förrän någon var blöt upp till knäna. Upp för ravinens branter skulle vi, tävling var det alltid. Så lite mat och lek igen. När det började skymma vid midnatt kröp vi ihop vid elden. Hur de fick upp alla sömniga barn för de där branterna i mörkret är en gåta. Fast det är klart, ingen ville bli kvarlämnad.
Nu var det morbrorens tur att visa hur stenarna skulle tas…
Tränade på en lite mindre bäck först…
2 svar på ”Nostalgisk mors dag”

  1. Tack för en härlig morsdag. Det är verkligen den bästa plats jag vet.

  2. Tack för en trevlig morsda i Åbergen! Superkul att det är naturreservat nu..!
    Då stämmer ju platsen som jag gjorde på FB.. Skrev ju kategori ”naturreservat” :)

Kommentarer är stängda.