Caesars sallad, med kyckling

Det var en gång en kille som heter Caesar. Han var italiensk-amerikan och bodde i Mexico. Den 4 juli 1924 hade han många gäster i sin restaurang och maten tog slut. Han bestämde sig för att hitta på något av det han hade. Sallad, parmesan, krutonger och dressing. Så skapades en man-tager-vad-man-haver-klassiker, enl wikipedia. Caesarsallad. Gott med kyckling till!

Dressingen är ju grejen (25 portioner)
4 sardeller
3 äggulor
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
2 dl olivolja
4 msk färskriven parmesan
svartpeppar

Lägg sardellerna i en mixer och kör några varv. Lägg i äggulorna, vitvinsvinägern, dijonsenapen och vitlöken. Kör igång mixern och droppa i olivoljan. Vänd till sist i den finrivna parmesanosten och lite svartpeppar. Spä ev. ut dressningen med lite vatten.

Ett svar på ”Caesars sallad, med kyckling”

Kommentarer är stängda.