Drömtårtan

Vår nyblivna 7-åring hade vuxenkalaset igår. Långa förklaringar kring hur tårtan skulle se ut gjorde oss lite konfunderade. ”Först tar man en sockerkaka. Sen gör man hål till glass. Och sorbet. På med chokladpudding och marsipantäcke.” Hmmm… Efter tionde förklaringen började det klarna.

Vi klädde insidan av en skål med tårtbotten. Nästa lager chokladglass, och sen hallonsorbet i mitten. På med tårtbottenslock och in i frysen. Vi vände upp och ner på den, och smetade på chokladpudding. Vi övertalat henne att marsipan inte var någon bra idé. ”Bara för att man gillar många olika saker betyder det inte att de är goda tillsammans…”

3 svar på ”Drömtårtan”

  1. Fantastiskt fin! Och vad stor hon har blivit!
    Men du glömde svara på den viktigaste frågan… Var den god?

  2. Choklad och hallon – blir alltid rätt! Däremot var det ju lite stress över om vi skulle få ut den hel ur skålen… Och sen snabbt på med rinnig chokladpudding… Och servera supersnabbt! Så… Vi var lite stressade när vi åt… :) och den smälte på 10 min.

  3. Mmm smaskens! Ser ljuvlig ut! Stort grattis till stora Mia i efterskott! Kram från värmen!

Kommentarer är stängda.