Många bäckar små

Det finns många sätt att hjälpa till i samhället. Världsförälder, månadsgivare till Läkare utan gränser, julklappar genom Rädda Barnen osv osv.

Min vän Jörgen är med i en organisation som heter Nätverket Prosit. De hjälper människor i tillfällig nöd, tex sovsäck till barn som ska på skolresa, bidrag till tågkort för mamma som flyttat utanför stan för att minimera hyreskostnader, cyklar till snabbväxande barn, hjälp med allt åt gömda asylsökande familjer.20131106-102025.jpg

Om ett par veckor ska de ha glöggfest med loppis och lotteri. På Facebook kom frågan om någon kunde hjälpa med allt från julpynt, glögg och vinster. Mia var snabb och ville så klart vi skulle fixa pynt. Och såg sig om i vardagsrummet och tyckte vi skulle skänka grejer, ”vi har ju ändå så mycket grejer!”. Så sant!

Började med att vika några änglar iaf!

I våras hade Nätverket Prosit en finloppis, och Mia gjorde tackkort som hon ville dela ut till alla som handlade. Korten gavs istället åt de som arbetade med loppisen. Nu har en av hennes skapelser blivit Prosits logotyp!

Prosit

3 svar på ”Många bäckar små”

Kommentarer är stängda.