Skip to content
Furuboda maj 2022

OM FAGERSKA NÖJESPALATSET

När jag kliver ut ur bilen slås jag av barndomens dofter. Tall och hav. Det är tyst. Stigarna är mjuka, sandbotten klädd av barr. Talltopparna är som ett skyddande tak och man dras in i skogen på vindlande stigar, kantade av blåbärsris. Hit når inte vinden. Lätta steg mot havet. Träden byter skepnad och blir färre. Sand, ljung och mossa. Ljuset är oemotståndligt. Några sista sanddynor, sen ser jag det. Havet. Alltid i olika färger. Inbjudande till lek, men alltid lite kallt. Om man kisar ser man andra strandbesökare i fjärran. Dags att andas. På riktigt.

Här började drömmen. Skulle man kunna bo så här? Alltid ha tallarnas tak, doft och ljud runt sig? Havet nära, nära? Jo, det måste gå. Drömmen triggade oss till att sälja villan och flytta till lägenhet i stan. Jakten på stuga på skånska östkusten inleddes med att söka efter den där bruna lilla sporadiska stugan som skulle låta oss kärleksfullt och långsamt ta hand om den. Men så plötsligt fanns det en tomt. Tomten med 100 tallar och en död björk. Oändlig utsikt över fält mot Linderödsåsen å ena sidan och ett naturreservat på andra sidan med alla stigar. Som ledde till havet. Drömmen var här, och ändå långt fram! Att bygga hus fick ta längre tid.

Vi behövde inte söka länge efter huset vi ville ha. Sommarnöjen hade precis det vi önskade oss. Snyggt, enkelt och färdigt. När vi dessutom såg ett hus med ett extra utskjutande tak så var vi helt sålda. Så här ville vi ha det. Vi valde ett Modern Sommar på 90 kvm med planlösning Hav och inredningsstil Lugn.

Och ett extra hus till alla andra. Familj, vänner och andra som vill njuta som vi gör. Som behöver andas, vandra på stranden, skapa minnen. Så det blev två Sommarnöjen. Fagerska nöjesplatatset med annex. Ett separat hus på lagom avstånd från stora huset där man kan rå om sig själv. 40 kvadrat med allt man behöver – kök, badrum, sovrum, loft. Och trädäck, så klart. Här passade det bättre med ett Tidlös Sommar på 40 kvm med planlösning Berg och inredningsstil Ren. 

Så varför heter det Fagerska nöjespalatset? Nej, vi tänker inte starta upp en danslokal, även om trädäcket bjuder in till det. Nöjespalatset symboliserar det lyxiga i att ha en plats där vi enkelt kan bjuda in till nöjesfyllda tillställningar i olika storlekar, och också lyxen att ha en plats där vi kan njuta av andra nöjen på egen hand – promenader, hängmattor, gott kaffe, tv-serier i mängder.

Husen står klara vintern 2023. Välkommen in!